Назад нагоре
има залиха

Shorai Edge

59,900 ден104,800 ден

Клима за народот

People’s Choice

  • Не е најскапата клима што ја имаме
  • Не е најевтината клима што ја имаме
  • Клима баш на средина. Тамам клима
  • БашкА+++ изгледа остро, модерно и ако седиш под неа нема да ти дува право во глава
Категорија:

SHORAI EDGE

Нов чекор во дизајнот и перформансите!

SHORAI EDGE е модерна ѕидна единица со елегантен мат дизајн. Максимална енергетска ефикасност во комбинација со Ultra Pure филтер и напреден далечински управувач. Функцијата за дистрибуција на воздухот careflow управува со протокот на воздух во просторијата без спздавање провев.

SHORAI EDGE е специјално дизајниран да понуди оптимална удобност во А+++ режимите за греење и ладење кое води до вистинска заштеда на енергија.

Toshiba иновира се со цел гарантирање совршеност во климатизација во согласност со очекувањата на корисниците. За да се намали бучавата и да се подобри удобноста, тивките функции на SHORAI Edge го преполовуваат нивото на звук на надворешната единица додека неговата тивка функција ја намалува бучавата од внатрешната единица за да имате добар сон.
Premium Split

RAS-10

Капацитет на ладење: 2,5 kW
Капацитет на греење: 3,2 kW
Потрошувачка енергија при ладење: 0,19/0,54/0,79 kW
Потрошувачка енергија при греење: 0,16/0,7/1,23 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица): 44/46 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 4,57
Енергетска ефикасност SCOP: 5,10

RAS-13

Капацитет на ладење: 3,5 kW
Капацитет на греење:4,2 kW
Потрошувачка енергија при ладење:0,25/0,9/1,12 kW
Потрошувачка енергија при греење:0,2/1,08/1,55 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица):46/48 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 3,89
Енергетска ефикасност SCOP: 5,10

RAS-16

Капацитет на ладење: 4,6 kW
Капацитет на греење: 5,5 kW
Потрошувачка енергија при ладење: 0,34/1,35/1,72 kW
Потрошувачка енергија при греење: 0,24/1,52/1,9 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица)48/50 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 3,62
Енергетска ефикасност SCOP: 4,60

RAS-18

Капацитет на ладење: 5 kW
Капацитет на греење: 6 kW
Потрошувачка енергија при ладење: 0,35/1,35/2 kW
Потрошувачка енергија при греење: 0,25/1,59/1,75 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица)48/50 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 3,77
Енергетска ефикасност SCOP: 4,60

RAS-22

Капацитет на ладење: 6,1 kW
Капацитет на греење: 7 kW
Потрошувачка енергија при ладење: 0,36/1,99/2,2 kW
Потрошувачка енергија при греење: 0,26/1,88/2,1 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица)49/51 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 3,72
Енергетска ефикасност SCOP: 4,60

RAS-24

Капацитет на ладење: 7 kW
Капацитет на греење: 8 kW
Потрошувачка енергија при ладење: 0,38/2,25/2,55 kW
Потрошувачка енергија при греење: 0,29/2,35/2,75 kW
Ниво на звучен бран (надворешна единица)50/52 dB(A)
Енергетска ефикасност COP: 3,40
Енергетска ефикасност SCOP: 4,10

Дополнителни технички информации

Употреба како Single Split

Употреба како  Multi Split

Ладење

Греење

Ладилен флуид R32

Ротирачки компресор

10/13/16

Двоен-ротирачки компресор

18/22/24

Филтер за прашина

Филтер IAQ

Опционално

Активен јаглен и катехински филтер

Опционално

Плазма филтер

Филтер Ultra Pure

Озонски прочистувач на воздухот

Функција самочистење

Автоматска дијагноза

HI Power

Економичен начин на работа

Тивок начин на работа

Удобно спиење

Избор на капацитет

Режим подно греење

Преодреден начин на работа

One-Touch начин на работа

WIFI способен

Опционално

Седмичен временски програматор

Автоматско повторно вклучување

Тајмер, Временски програматор

Работа на 8°C

Начин на работа Камин

Дознајте повеќе за SHORAI EDGE на овој линк. А доколку Ви е потребна консултација и сакате да работиме заедно, закажете консултација на овој линк за HVAC и Ве очекуваме во просториите на AIRCON!

Избери Капацитет

2,5 kW – 3.2 kW, 3.5 kW – 4.2 kW, 4.6 kW – 5.5 kW, 5 kW – 6 kW, 6.1 kW – 7 kW, 7 kW – 8 kW

Сѐ уште нема кориснички мислења за овој производ.

Само најавени клиенти кои го купиле овој производ може да остават мислење.