Назад нагоре

Политика на приватност

Кои сме ние

Нашата веб страна е : https://www.airconshop.mk.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

За да можеме успешно да ја реализираме Вашата нарачка, ќе ни бидат потребни Вашето име и презиме, адреса, email адреса и телефонски број. Со помош на овие податоци ќе бидеме во можност да Ви ја доставиме нарачката и да Ве известиме за моменталниот статус на истата. Се обврзуваме дека ќе ги чуваме приватноста и личните податоци на сите наши клиенти.  Прибавените податоци се неопходни, основни податоци за клиентите и корисниците и претставуваат податоци потребни за работење и информирање на клиентите во склад со добрите бизнис манири и во функција на давање на квалитетна услуга. На клиентите им оставаме можност да изберат дали сакаат да бидат избришани од мејлинг листата. Сите податоци за клиентите/корисниците строго и доверливо се чуваат и се достапни само на вработените на кои тие податоци им се неопходни за работење. Сите вработени во Аиркон ДОО се одговорни за почитување на начелата за заштита на приватноста и личните податоци. Се обврзуваме дека прибавените податоци нема да ги користиме за ниедна друга цел, ниту пак ќе ги проследуваме на трети лица.

Покрај наведените информации собираме, анализираме и обработуваме и податоци во врска со производите кои што нашите посетители ги бараат и купуваат, како и за интернет страните кои што ги посетуваат. Тие податоци понатаму ги користиме за да можеме да ја подобриме нашата понуда, изгледот на интернет страната и да Ви овозможиме поедноставно користење и посигурно и поудобно пазарење.

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата кориснички агент на прелистувачот да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран стринг создаден од вашата адреса за е-пошта (исто така наречен хаш) може да биде доставен до услугата Граватар за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Граватар е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Фотографии

Ако испратите слики на веб-страницата, треба да избегнувате да испраќате слики со вклучени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлечат податоци за локацијата од слики на веб-страницата.

Контакт формулари

Ние сме посветени на заштита на вашата приватност. Ги користиме само законските информации што ги собираме за вас.

Може да собереме информации за вас од 2 причини: прво, да ја обработиме вашата нарачка и второ, да одговориме на какви било прашања што може да ги имате.

Нема да ви испраќаме е-пошта во иднина освен ако не ни дадете согласност.

Ќе ви дадеме можност да одбиете какво било маркетинг е-пошта од нас во иднина.

Типот на информации што можеме да ги собереме за вас вклучува: вашето име и-мејл адреса, IP адреса.

Колачиња


Ако ја посетите нашата страница за најавување, ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали прелистувачот прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се исфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избори на екранот на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата со опции на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, твоето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче нема лични податоци и едноставно укажува на лична карта на статијата што штотуку сте ја измениле. Истекува по 1 ден.

Повеќе за политиката за колачиња може да прочитате ТУКА.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да содржат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува точно на истиот начин како посетителот да ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да соберат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнат дополнително следење на трети лица и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Колку долго ги задржуваме вашите податоци


За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница, ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични информации во кое било време (освен ако не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страницата исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Какви права имате над вашите податоци

Каде ги испраќаме вашите податоци