Назад нагоре
има залиха

Парапетна Bi-Flow Единица

79,800 ден116,000 ден

ИДЕАЛНА ЗА СЕКОЈА ПРОСТОРИЈА

 • Едноставна и флексибилна монтажа
 • Индивидуален избор на струење
 • Ефект на подно греење
 • Одлична енергетска ефикасност (до A ++)
 • DC хибриднa инвертер технологија
 • Два излеза на воздух
 • Еко операција
 • Воздух што се користи како извор на енергија во режим на греење
 • Ненаметлив дизајн одговара на секој ентериер
 • Функцијата за самочистење го суши разменувачот на топлина по работата
 • IAQ филтер за воздух
 • Тивок режим за внатрешната и надворешна единица
 • Функција за заштита од мраз од 8°C
Категорија:

Парапетна Единица

Ладна глава, топли стапала

Парапетна Единица е помала од стандарден радијатор, а сепак има функција на греење и ладење. Ја имате можноста да бирате помеѓу различните видови на струење на воздухот и брзина на вентилаторот. А, она што ја прави Парапетната единица посебна е уникатниот ефект на греење на подот – единствениот модел кој има опција “топол под“ со кој се осигуруваат топли стапала. Специјалниот филтер IAQ го чисти воздухот во просторијата користејќи ензими.

Топлиот воздух се крева, студениот воздух се спушта. Овој принцип е спречен од двата отвори на парапетната единица. За време на загревањето, топлиот воздух останува близу подот, гарантирајќи топли стапала. Во режимот на ладење, воздухот се носи нагоре. Трите брзини на вентилаторот овозможуваат голема удобност.

Toshiba Парапетната Единица e атрактивен и економичен уред кој незабележително се вклопува во сечиј дизајн и во сечиј дом. Со овој уред кој воедно е и Eco Friendly, ќе уживате и во почист амбиентален воздух. Освен лесното ракување, Парапетната Единица може да се пофали и со обезбедување на оптимален комфор и функциите за заштеда.

Toshiba Парапетната Единица има исклучително едноставна и флексибилна монтажа. Покрај ефектот на подно греење кој го добивате со овој уред, Вие можете да бирате и индивидуален избор на струење.

RAS-10

Капацитет на ладење: 2,5 kW

Капацитет на греење: 3,2

Енергетска ефикасност EER/SEER: 4,24 / 7,7

Енергетска ефикасност COP: 3,9

Енергетска ефикасност SCOP: 4,7

RAS-13

Капацитет на ладење: 3,5 kW

Капацитет на греење: 4,2

Енергетска ефикасност EER/SEER: 3.18 / 6.4

Ниво на звучен бран: 27/33/40 dB(A)

Енергетска ефикасност COP: 3,36

Енергетска ефикасност SCOP: 4,2

RAS-18

Капацитет на ладење: 5 kW

Капацитет на греење: 6 kW

Енергетска ефикасност EER/SEER: 2.86 / 6.2

Ниво на звучен бран: 34/40/45 dB(A)

Енергетска ефикасност COP: 3,00

Енергетска ефикасност SCOP: 4,00

Дополнителни технички информации

Употреба како Single Split

Употреба како  Multi Split

Ладење

Греење

Ладилен флуид R32

Ротирачки компресор

10/13/16

Двоен-ротирачки компресор

18/22

Филтер за прашина

Филтер IAQ

Активен јаглен и катехински филтер

опционално

Плазма филтер (Pure Mode)

Јонизатор на воздух

SUPER јонизатор

Функција самочистење

Автоматски начин на работа

HI Power

Автоматска дијагноза

Економичен начин на работа

Тивок начин на работа

Удобно спиење

Избор на капацитет

Режим подно греење

Преодреден начин на работа

One-Touch начин на работа

WIFI способен

Седмичен временски програматор

Автоматско повторно вклучување

Тајмер, Временски програматор

Off Тајмер

Работа на 8°C

Само во комбинација со опционално далечинско

Функција достапна само во Single изведба

Дознајте повеќе за Toshiba Парапетна Bi Flow Единица на овој линк. А доколку Ви е потребна консултација и сакате да работиме заедно, закажете консултација на овој линк за HVAC и Ве очекуваме во просториите на AIRCON!

Избери Капацитет

2,5 kW – 3,2 kW, 3,5 kW – 4,2 kW, 5 kW – 6kW

Сѐ уште нема кориснички мислења за овој производ.

Само најавени клиенти кои го купиле овој производ може да остават мислење.