Назад нагоре
има залиха

Daiseikai 9

82,300 ден105,500 ден

Последна шанса да купите скап* клима уред со:

  • Сите можни филтри
  • А+++ ефикасност
  • и SEER до 10,6

 

*инаку вреди за секој денар!

 

Категории: ,

DAISEIKAI 9

Мир и тишина во секое време

Daiseikai 9 е збир на добар дизајн, удобност и највисока енергетска ефикасност. Совршените технички карактеристики на внатрешната и надворешната единица во комбинација со вечно модерниот дизајн, високо квалитетниот филтер за воздух, распределбата на воздухот во 3 димензии ги задоволуваат сите ваши желби за премиум клима уред.

Системот нуди ладење и греење според највисокото можно рангирање, тоа во комбинација со исклучителен SEER до 10.50 и SCOP до 5.20, означува дека вие добивате најдобри перформанси во класат преку целата година.

Моделот DAISEIKAI 9 го користи Плазма прочистувачот на воздух, технологија со која се креира, чиста и здрава околина. Плазма филтерот со јонизатор апсорбира и неутрализира честички помали од 0,001 μm, како што се ситна прашина, полен, спори на мувла и вируси. Сребрените јони кои се произведуваат исто така имаат силно антибактериско дејство. Оваа функција може да се активира со едно копче, со употреба на неколку фази на филтрација, воздухот се прочистува од чад и миризби, истовремено се ”заробуваат” честичките прав и полен. Нелепливиот изменувач, кој е специјално обложен, успешно ја одбива нечистотијата и прашината, со тоа истиот е чист и го оддржува воздухот чист.

DAISEIKAI 9 нуди извонредни перформанси во сите клими и во сите временски прилики. Инвертерот на Toshiba, комбиниран со технологијата Twin Rotary компресор ги максимизира енергетските заштеди и со тоа DAISEIKAI 9 овозможува најголем можен работен опсег.

Premium Split

RAS-10

Капацитет на ладење: 2,5 kW

Капацитет на греење: 3,2 kW

Потрошувачка енергија при ладење: 0,15/0,45/0,82 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,15/0,6/1,55 kW

Ниво на звучен бран: 46/47 dB(A)

Енергетска ефикасност COP: 5,33

Енергетска ефикасност SCOP: 5,2

RAS-13

Капацитет на ладење: 3,5 kW/ 0,9-1,10kW

Капацитет на греење: 4,0 kW/0,8-6,3kW

Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/0,75/1 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,17/0,8/2 kW

Ниво на звучен бран: 48/50 dB(A)

Енергетска ефикасност COP: 5

Енергетска ефикасност SCOP: 5,1

RAS-16

Капацитет на ладење: 4.5 kW/0,9-5,1kW

Капацитет на греење: 4,5 kW/0,8-6,8kW

Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/1,08/1,38 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,17/1,37/2,05 kW

Ниво на звучен бран: 49/50 dB(A)

Енергетска ефикасност COP: 4,01

Енергетска ефикасност SCOP: 4,6

Premium Split

RAS-10

Капацитет на ладење: 2,5 kW

Капацитет на греење: 3,2 kW

Потрошувачка енергија при ладење: 0,15/0,45/0,82 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,15/0,6/1,55kW

Ниво на звучен бран: 46/47 dB(A)

RAS-13

Капацитет на ладење: 3,5 kW

Капацитет на греење: 4,0 kW

Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/0,75/1 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,17/0,8/2 kW

Ниво на звучен бран: 48/50 dB(A)

RAS-16

Капацитет на ладење: 4.5 kW

Капацитет на греење: 4,5 kW

Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/1,08/1,38 kW

Потрошувачка енергија при греење: 0,17/1,37/2,05 kW

Ниво на звучен бран: 49/50 dB(A)

Дополнителни технички информации

Употреба како Single Split

Употреба како  Multi Split

Ладење

Греење

Ладилен флуид R32

Ротирачки компресор

Двоен-ротирачки компресор

Филтер за прашина

Филтер IAQ

опционално

Активен јаглен и катехински филтер

опционално

Плазма филтер (Pure Mode)

Јонизатор на воздух

Функција самочистење

Автоматска дијагноза

HI Power

Економичен начин на работа

Тивок начин на работа

Удобно спиење

Избор на капацитет

Режим подно греење

Преодреден начин на работа

One-Touch начин на работа

WIFI способен

Опционално

Седмичен временски програматор

Тајмер, Временски програматор

Автоматско повторно вклучување

Работа на 8°C

Начин на работа Камин

3D Airflow

Дознајте повеќе за Daiseikai 9 на овој линк. А доколку Ви е потребна консултација и сакате да работиме заедно, закажете консултација на овој линк за HVAC и Ве очекуваме во просториите на AIRCON!

Изведба

Multi-Split, Single-split

Избери Капацитет

3,5 kW – 4 kW, 4,5 kW – 4,5 kW

Сѐ уште нема кориснички мислења за овој производ.

Само најавени клиенти кои го купиле овој производ може да остават мислење.