Назад нагоре

TOSHIBA Daiseikai 9  

2 во 1 + попуст – јасна е математиката!

Кога се работи за твојот дом, знаеш дека го сакаш најдоброто!

Не импровизирај, избери врвна јапонска технологија во еден уред кој спојува инвертер клима уред и прочистувач.

Дознај како да заштедиш пари и време!

Погледни ја математиката!

НЕ СЕ ЗАДОВОЛУВАЈ СО ПРОСЕЧНОТО

Едноставна максима која силно веруваме дека треба да се следи. Има работи во животот кои дозволуваат компромиси, меѓутоа квалитетот не е една од тие.

Просечните клима уреди (кои НЕ се TOSHIBA и НЕ се од AIRCON) нудат просечен квалитет и карактеристики. Тоа на тебе не ти е потребно. Дополнително, истите тие – два просечни уреди, ја извршуваат работата просечно. TOSHIBA Daiseikai 9 ја извршува истата работа комплетно сам и многу подобро, поефикасно и поефективно. Бројки не лажат, затоа уверете се сами подолу…

Просечен Клима уред

 • Енергетска класа А++ / SEER/SCOP  (7/4)
 • Ниво на бучава 42.00 dB
 • Потрошувачка 1085(90~1450)/990(180~1500)
 • Филтер за прашина

Просечен Прочистувач

 • Капацитет на прочистување до 15 m²
 • Ниво на бучава: 17 – 46dB
 • Потрошувачка 1.5 – 10 W

Зошто да се задоволуваш со просечното кога најдоброто е возможно и го носи името Daiseikai 9.

TOSHIBA DAISEIKAI 9

TOSHIBA DAISEIKAI 9 е одговорот на твоите побарувања. Два во Еден уред во вистинска смисла.

Овој премиум клима уред е збир на добар дизајн, удобност и највисока енергетска ефикасност. За разлика од оние други просечни клима уреди, Daiseikai 9 нуди ладење и греење според највисокото можно рангирање, тоа во комбинација со исклучителен SEER до 10.50 и SCOP до 5.20, означува дека добиваш најдобри перформанси во класата преку целата година.

Супериорен во енергетската класа, во потрошувачката, во нивото на бучава, а она што прави да се истакне пред сите останати е Плазма филтерот со јонизатор кој апсорбира и неутрализира честички помали од 0,001 μm, како што се ситна прашина, полен, спори на мувла и вируси. Сребрените јони кои се произведуваат исто така имаат силно антибактериско дејство.

Плазма филтерот заедно со инвертерот на Toshiba, комбиниран со технологијата Twin Rotary компресор ги максимизира енергетските заштеди, овозможува да добиете ДВА УРЕДИ во ЕДЕН – неверојатно ефикасен и економичен инвертер клима уред и прочистувач на воздухот со врвен филтер.

Toshiba Daiseikai 9 Клима уред (спецификација за RAS-13)

 • Максимална ефикасност А+++ / SEER/SCOP  (10.6/5.2)
 • Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/0,75/1 kW
 • Потрошувачка енергија при греење: 0,17/0,8/2 kW
 • Плазма филтер (неутрализира честички помали од 0,001 μm)
 • СУПЕР јонизатор

Помали сметки за електрична енергија со Daiseikai 9!

Кога во твојот дом работат два уреди тоа значи дека двата уреди во исто време трошат електрична енергија. Но, кога работи Daiseikai 9 неразумното и огромното трошење на електрична енергија не треба да те загрижува.

Благодарејќи на TWIN ROTARY компресорот, се произведува само онолку топлинска енергија колку што е всушност потребна во дадено време. Ова заштедува електрична енергија, бидејќи единицата работи во опсегот на парцијално оптоварување поголемиот дел од времето – за клима уред со разумна големина, ова е најмалку 80% до 90% од времето на работа. Во прилог на заштеда на енергија (а со тоа и заштеда на трошоци), инвертер технологијата нуди и предности во смисла на удобност: се спречуваат флуктуации на температурата, така што ќе може да уживаш во пријатна температура во твојот дом во секое време.

Бесплатни совети од AIRCON експерти

Доколку имаш дилема при изборот на твојата клима, нашиот стручен тим ти стои на располагање

TOSHIBA Daiseikai 9

2 во 1 + попуст – јасна е математиката!

Кога се работи за твојот дом, знаеш дека го сакаш најдоброто!

Не импровизирај, избери врвна јапонска технологија во еден уред кој спојува инвертер клима уред и прочистувач.

Дознај како да заштедиш пари и време!

Погледни ја математиката!

НЕ СЕ ЗАДОВОЛУВАЈ СО ПРОСЕЧНОТО

Едноставна максима која силно веруваме дека треба да се следи. Има работи во животот кои дозволуваат компромиси, меѓутоа квалитетот не е една од тие.

Просечните клима уреди (кои НЕ се TOSHIBA и НЕ се од AIRCON) нудат просечен квалитет и карактеристики. Тоа не ти е потребно. Дополнително, истите тие – два просечни уреди, ја извршуваат работата просечно. TOSHIBA Daiseikai 9 ја извршува истата работа комплетно сам и многу подобро, поефикасно и поефективно.

Бројки не лажат, затоа увери се сам подолу…

Просечен Клима уред

 • Енергетска класа А++ / SEER/SCOP  (7/4)
 • Ниво на бучава 42.00 dB
 • Потрошувачка 1085(90~1450)/990(180~1500)
 • Филтер за прашина

Просечен Прочистувач

 • Капацитет на прочистување до 15 m²
 • Ниво на бучава: 17 – 46dB
 • Потрошувачка 1.5 – 10 W

Зошто да се задоволуваш со просечното кога најдоброто е возможно и го носи името Daiseikai 9.

TOSHIBA DAISEIKAI 9

TOSHIBA DAISEIKAI 9 е одговорот на твоите побарувања. Два во Еден уред во вистинска смисла.

Овој премиум клима уред е збир на добар дизајн, удобност и највисока енергетска ефикасност. За разлика од оние други просечни клима уреди, Daiseikai 9 нуди ладење и греење според највисокото можно рангирање, тоа во комбинација со исклучителен SEER до 10.50 и SCOP до 5.20, означува дека вие добивате најдобри перформанси во класата преку целата година.

Супериорен во енергетската класа, во потрошувачката, во нивото на бучава, а она што прави да се истакне пред сите останати е Плазма филтерот со јонизатор кој апсорбира и неутрализира честички помали од 0,001 μm, како што се ситна прашина, полен, спори на мувла и вируси. Сребрените јони кои се произведуваат исто така имаат силно антибактериско дејство.

Плазма филтерот заедно со инвертерот на Toshiba, комбиниран со технологијата Twin Rotary компресор ги максимизира енергетските заштеди, овозможува да добиете ДВА УРЕДИ во ЕДЕН – неверојатно ефикасен и економичен инвертер клима уред и прочистувач на воздухот со врвен филтер.

Toshiba Daiseikai 9 Клима уред (спецификација за RAS-13)

 • Максимална ефикасност А+++ / SEER/SCOP  (10.6/5.2)
 • Потрошувачка енергија при ладење:  0,18/0,75/1 kW
 • Потрошувачка енергија при греење: 0,17/0,8/2 kW
 • Плазма филтер (неутрализира честички помали од 0,001 μm)
 • СУПЕР јонизатор

Помали сметки за електрична енергија со Daiseikai 9!

Кога во твојот дом работат два уреди тоа значи дека двата уреди во исто време трошат електрична енергија. Но, кога работи Daiseikai 9 неразумното и огромното трошење на електрична енергија не треба да те загрижува.

Благодарејќи на TWIN ROTARY компресорот, се произведува само онолку топлинска енергија колку што е всушност потребна во дадено време. Ова заштедува електрична енергија, бидејќи единицата работи во опсегот на парцијално оптоварување поголемиот дел од времето – за клима уред со разумна големина, ова е најмалку 80% до 90% од времето на работа. Во прилог на заштеда на енергија (а со тоа и заштеда на трошоци), инвертер технологијата нуди и предности во смисла на удобност: се спречуваат флуктуации на температурата, така што ќе може да уживаш во пријатна температура во твојот дом во секое време.

Бесплатни совети од AIRCON експерти

Доколку имаш дилема при изборот на твојата клима, нашиот стручен тим ти стои на располагање